2017-01-23 2336 浏览
系荔枝角番工既我地, 想食得平又有咁上下质素, 一定会去Very Good food court (我地多数叫 "Food court") 里面D 野食有平有贵, 难得就放假, 今日一于去食高质D 既Pati ! Pati 系food court 中间既一间西餐厅, 入面有意粉, 有沙律, 沙律仲可以自选配料。想食轻盈D 又得, 饱肚D 都得 呢到有是日精选, 每日都有新款式比你拣, 点都唔会厌。 意粉都有唔少选择 净系沙律都有5 款选择 ! 酱烧猪肋骨睇落都好Juicy ! 有香橙味既鸭脾, 摆得好有型有款咁 仲有好多大大件既三文治 最后笔者同朋友都系拣左自选午餐。笔者选择系:沙律 Caesar Salad配菜 千层薯仔主菜 香橙烧汁鸭脾Caesar Salad 味道好丰富, 笔者有D 怕食太清淡既野。呢个沙律有唔少配料, 面包脆粒, 芝士粉, 烟肉块等等。健康得黎味道又唔会太单调。千层薯仔几饱肚, 每片薯块都有几多黑椒。笔者有D 怕辣, 食起黎觉得黑椒落得有D over。鸭脾加上香槛汁个效果几有惊喜, 酸酸甜甜既味道好容易勾起食欲, 正! Waffle 好脆口, 配番香橙烧汁食都唔

呢到有是日精选, 每日都有新款式比你拣, 点都唔会厌。

意粉都有唔少选择

净系沙律都有5 款选择 !

酱烧猪肋骨睇落都好Juicy !

有香橙味既鸭脾, 摆得好有型有款咁

仲有好多大大件既三文治

最后笔者同朋友都系拣左自选午餐。

笔者选择系:

沙律 Caesar Salad

配菜 千层薯仔

主菜 香橙烧汁鸭脾

Caesar Salad 味道好丰富, 笔者有D 怕食太清淡既野。呢个沙律有唔少配料, 面包脆粒, 芝士粉, 烟肉块等等。健康得黎味道又唔会太单调。千层薯仔几饱肚, 每片薯块都有几多黑椒。笔者有D 怕辣, 食起黎觉得黑椒落得有D over。鸭脾加上香槛汁个效果几有惊喜, 酸酸甜甜既味道好容易勾起食欲, 正! Waffle 好脆口, 配番香橙烧汁食都唔错。

笔者朋友就叫左好唔同既配搭

沙律 华多夫沙律

配菜 西兰花及椰菜花

主菜 巴马火腿车打芝士三文治

华多夫沙律会多D 沙律酱, 会用多D 生果, 例如苹果, 葡萄干等。食落爽口同口感湿润好多。望见咁多西兰花同椰菜花, 笔者真系不得不佩服友人既健康指数。最后巴马火腿车打芝士三文治有D 干身, 芝士同巴拿马火腿味道都好浓, 火腿味都要食左一段时间先会慢慢渗出。唔介意食物太干身既食友可以试一下, 味道其实都几好。

呢餐Lunch 都算丰富喇...耐唔耐食下都真系几叹, 有种突然升级做中环上班族既感觉。
  • Caesar Salad
  • 香橙烧汁鸭脾