夏天本来系减肥既季节,馋嘴既我有得食仲点会谂咁多吖~ 陪朋友仔喺工厦买运动用品,佢一边买,我就一边search晚餐既地方,揾到同一座大厦有食韩国野既~买完落两层就到超近吖去到门口已经见到好多炸鸡poster,好吸引呢!!  呢度啲饮品大大杯,最正紧系倒转汽水雪山啦(我改ga个名)!!凉浸浸啱哂三十几度嘅天气呀! 呢杯葡萄园之恋(巨峰提子沙冰)做紧限定价48蚊,咁大杯真系好抵饮! 见到芝士高丽酱烤鸡都做紧特价只系68蚊,就叫左一份。用个铲做碟, 虽然系限定价但系好足分量,芝士遮住哂啲炸鸡,夹嘅时候拉起好多芝士丝,好邪恶 因为想啖啖肉所以拣咗无骨嘅 每一嚿 我都觉得自己食紧鸡髀肉咁。 高丽酱类似酱油带甜既酱汁,加埋芝士包住整件,又香又惹味,完全冇罪恶感~天国的猪蹄, 呢个名真系好搞笑韩式无骨猪手($76) 肉质黏黏又唔会觉得腻吸收埋少少辣嘅酱汁,很配!拌碟仲有自家泡菜同埋冻豆腐~ 呢个价钱,呢个份量好抵食!!真露煮大蚬 佢会用个炉一路滚住,令到酒味散发,汤鲜甜中带啲胡椒味,蚬好干净,无一只有沙㗎!!
夏天本来系减肥既季节,馋嘴既我有得食仲点会谂咁多吖~

去到门口已经见到好多炸鸡poster,好吸引呢!!

呢度啲饮品大大杯,最正紧系倒转汽水雪山啦(我改ga个名)

见到芝士高丽酱烤鸡都做紧特价只系68蚊,就叫左一份。

芝士高丽酱烤鸡

天国的猪蹄, 呢个名真系好搞笑

真露煮大蚬