2015-06-15
早几日同老公&两位朋友去开牛头角附近,五点零钟见肚饿就周围揾嘢食~附近都系以茶餐厅、食堂为主,但呢间餐厅嘅装潢就好有格调,所以即时比佢吸引咗。虽然喺Openrice未揾到食评,但见佢环境舒适,好适合同好友倾偈聚会,所以最后都决定冒险一试!入到去,侍应生都即时好有礼貌咁接待我哋,仲向我哋推介佢哋不同嘅食品。结果四个人都各自点咗唔同食物,可以试多几款。我点咗海南鸡饭,啲无骨鸡好滑又好有鸡味,酱汁亦调得好好!老公食嘅冬阴公海鲜炒意粉我都有偷食,真系好特别,平时冬阴公都系汤,但用嚟炒都一样咁惹味~正!而两位朋友就分别食白汁碎蛋牛蛋包同冬阴公海鲜汤面。虽然我无试,但佢哋都大赞!除咗主食,饮品同甜品都值得推介~我哋三个都试咖啡,其中一位朋友就试朱古力,但同样都觉得好好味!至于甜品--芒果糯米饭同椰汁糕大家食完都盛赞,因为椰汁糕好特别,落咗斑兰㗎!而芒果糯米饭虽然都系一般咁用咗两只糯米,但烟靭得嚟好有口感,令我哋叫完再叫!整体而言,我哋四个觉得呢间餐厅好令人满意,见佢仲未有人写食评,就花少少时间做第一个啦!