2021-06-02
朋友系观塘区返工,所以今日就去左观塘觅食啦🥳一早就揾定食乜,费事到时候左拣右拣🤭Comfy by Chef’s stage 位于东广场美食区内,系东广场行左一个圈,Comfy 的装修真系别树一格,开扬的店面,光线充足,仲有一幅有狗狗的特式墙添😍系等紧食物期间,见到店员除咗抺抬之外,仲会抺坐位之间的隔板,令我食嘢都觉得特别安心👍🏻👍🏻👍🏻 我仲留意到某d板系有插头 &充电位 ,餐厅真系好贴心😊牛油果蟹肉蛋白多士⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️卖相靓,蟹肉系真蟹肉,配上白搭的牛油果,味道简直绝配沙律菜好新鲜配上黑醋,好味道😋黑松露杂菌薄饼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️身为黑松露fans,有黑松露嘅食物必定order😆一放底已经闻到好香的松露味😍原来涂左好多松露酱,真系落足料👍🏻👍🏻👍🏻而pizza底厚薄适中,每一啖都另外回味无穷∞芝士蕃茄蔬菜焗肉丸⭐️⭐️⭐️⭐️以为系普通焗肉丸,原来系底部有青瓜,茄子等蔬菜,啖啖肉得黎亦都有菜中和下👍🏻👍🏻左边:原味冰砖伪鸳鸯~ 其实系Mocha ,将咖啡雪成冰粒,等佢慢慢熔,由开头只饮到朱古力味,慢慢饮就会变做Mocha ,好创新,不过最好粒咖啡冰砖未熔哂我已经饮完🤣🤣🤣右边:Mocha ~ 唔搞咁多
一早就揾定食乜,费事到时候左拣右拣🤭
牛油果蟹肉蛋白多士⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
卖相靓,蟹肉系真蟹肉,配上白搭的牛油果,味道简直绝配
沙律菜好新鲜配上黑醋,好味道😋
黑松露杂菌薄饼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
芝士蕃茄蔬菜焗肉丸⭐️⭐️⭐️⭐️
右边:Mocha ~ 唔搞咁多花巧野,单纯一杯朱古力咖啡,比例刚好,咖啡味浓但不涩,甜度亦刚刚好,比起大型连锁咖啡店好饮太多,唔食野,就咁买杯咖啡 or Mocha 叹下都唔错
埋单时店员提我可以扫QR code 做会员储积分,消费$50有一分,储分可以换野,不过唔记得有咩,自己download黎睇吓啦😆