2017-11-28
荔枝角,长沙湾有好多工厂大厦,当午饭嘅时候就特别多人出嚟食饭,为咗脱颖而出,平靓正当然系最重要因素啦!Cafe 1980s 就喺半岛大厦地下,几就脚!靓靓装修,有大大卡位。午市餐牌都有咁多选择和牛芝士汉堡+粗薯条 $88$88 就食到和牛,真系超值!面包入面仲有新鲜蕃茄,用上沙律酱,汉堡扒非常多汁,师傅整得唔会过熟,面包比较硬身,经理话因为转左只冇落防腐剂嘅包,保证新鲜!粗薯条热辣辣,好食!蜜糖烤慢煮去骨德国猪手意粉 $88平时出面啲德国猪手,通常都好「鞋」,好干身同比较香口,而衣度既猪手就好「淋」,但系又唔会好似卤水煮咁湿。用上蜜糖汁甜甜地,好开胃,连皮食唔会咁肥腻,意粉煮到软硬适中,捞埋蜜糖就汁一齐食,又唔错㖞!跟餐热奶茶有茶餐厅水准。D24大菠梿 $45菠萝包配上榴梿雪糕同埋榴梿蓉,一个非常新颖嘅配搭,出奇地非常之好!菠萝包热辣辣配上雪,有冰火感觉,榴梿蓉都好多,用上D24榴梿雪糕,$45唔算贵!
Cafe 1980s 就喺半岛大厦地下,几就脚!
靓靓装修,有大大卡位。
午市餐牌都有咁多选择
和牛芝士汉堡+粗薯条 $88
蜜糖烤慢煮去骨德国猪手意粉 $88
跟餐热奶茶有茶餐厅水准。