2022-12-08 75 浏览
本身尖沙咀有总店嘅chum chum 味开分店开到嚟我公司附近,所以梗系要试吓!🥰Menu选择都有好多,一心二用嘅你都可以叫双拼,有紫菜包饭加辣炒年糕入座后店员会先放低前菜,包括泡菜、番薯、鱼仔、同埋西兰花,最有惊喜系番薯,因为佢出面用d甜甜哋嘅酱汁去腌,食落好有妈妈嘅感觉。⭐️酱油蟹套餐 $245呢个系必叫嘅,餐厅名物!佢包咗一碗紫菜饭同埋芝士粟米😂虽然价钱唔算平,但系觉得物有所值~ 酱油蟹都算大只,同埋好鲜甜,啲汁调校得啱啱好,见到橙色嘅膏都流晒口水🥰送饭系Perfect match,好鲜甜,令人一口接一口。⭐牛肉汤荞麦面$90唔知点解韩国嘅牛肉汤永远都系有种魔力,虽然望落个汤好似好清咁,但系有种鲜甜味,自己永远都做唔到😂奶白色嘅汤真系劲好饮,配上健康嘅荞麦面,难怪韩国人皮肤咁靓、咁长寿。⭐️韩式猪前脚$55呢个真系几抵,我哋要咗细份,份量都唔少得开同埋会用个炉热住佢,保持温度,猪脚好Q弹,同埋啲肉都嫩。其实Kwai Hing真系冇咩好食,我觉得呢间已经好高质,喺葵兴返工嘅朋友一定要试吓🥰

⭐️酱油蟹套餐 $245

⭐牛肉汤荞麦面$90