2017-06-15
如果唔系有人带路,我都唔会识得黎呢度觅食。 餐厅位于工厂区的大厦地舖,估唔到连外国客人都有,果真系民以食为天。各就各位,开餐~烤和牛粒配柚子酱油汁$88两串,每串三粒。带有少少烧烤嘅味道,牛味唔太浓,但肉汁丰富,嫩滑冇渣。柚子酱油汁味道亦唔太出,只有好淡柚子味,另外有半个青柠,想味道清新啲,可以自行加啲青柠汁。系我期望过高?! 呢个只可以话系合格水准。水牛城辣鸡翼$68五只,香辣得黎又唔会过辣,仲带少少甜味同酸味,味道层次丰富,令到我想一只接一只嘅冲动。大大只好饱满,酱汁味浓够入味。杂锦海鲜意大利饭$138,材料足份量够,虾、带子、蚬肉、青口、洋葱,仲有好多好多三文鱼籽,令成个饭都鲜甜美味。意大利饭粒粒分明,沾满酱汁,烟韧有咬口。可惜饭粒略嫌未够火候,有少少过硬,要扣少少分,相信再煮多一两分钟会更好。烧美国肉眼扒10安士$248,呢个系超好食,一上枱已经好香烧烤嘅味道,烧烤格纹清晰可见。牛味香浓,肉汁丰富,入口嫩滑。呢个比起「烤和牛粒配柚子酱油汁」仲好食好多,而且十安士,真系大满足,个人觉得好抵食。烧日本谷饲有骨猪鞍$218,日本谷饲猪出名天然饲养,保留左猪肉嘅天然鲜味,肉质特别细嫩软
烤和牛粒配柚子酱油汁
水牛城辣鸡翼
杂锦海鲜意大利饭
烧美国肉眼扒10安士
烧日本谷饲有骨猪鞍$218,日本谷饲猪出名天然饲养,保留左猪肉嘅天然鲜味,肉质特别细嫩软滑。
烧日本谷饲有骨猪鞍
扒类可以拣$38配菜一款,除左成日食嘅炸薯条,仲可以拣自家制椰菜沙律、忌廉粟米、焗芝士通心粉,可以多啲配搭。
最后叫餐饮,睇晒四页drink list,三页几都酒精饮品,冇热饮。问店员有冇热饮,佢话有一般咖啡或茶等普通热饮,仲有四款特式茶,每壶$48,跟住就攞左一篮特式茶叶俾我,等我慢慢拣。
四种茶分别系Grand Earl Grey、Mona Lisa、Couleur Chocolat、The Des Vacances。Couleur Chocolat都几得意,除咗有朱古力味道之外,仲有一粒粒朱古力,唔知咩味架呢? 但我最后拣左Mona Lisa,因为佢有一种好甜美嘅香气,但又唔似人造味道,几吸引。一上枱都几大壶,店员仲好醒目咁俾左四个杯我地Share黎试吓。饮落去几舒服,只有香味,冇甜味,去油解滞。
Mona Lisa
KANOM $48,入面有菠萝汁、橙汁、红莓汁,仲有新鲜柠檬、橙、青柠,清新酸甜,好醒神。
KANOM
估唔到假日黎到工厂区嘅餐厅都坐满客,更估唔到呢度食物质素都几高,又一新体验~~