2016-07-07
被呢度嘅开扬环境吸引住好钟意呢一大排窗呀![面包篮]软熟嘅意大利香草包,同balsamic vinegar & olive oil,垫到我个好饿嘅肚之余亦开胃呢一日同朋友两个人,叫咗一个starter两个main,份量啱啱好[啤酒牛油汁煮蚬,$120]呢个系白酒煮蚬嘅变奏版啲蚬好大只,粒粒蚬肉都好饱满,好新鲜!食落除咗有蚬肉本身嘅鲜甜味,仲被牛油香同啤酒嘅麦香裹住仲有跟两块法包,烘得好脆,可以点个汁食[香煎三文鱼,面豉蛋黄酱,$168]三文鱼扒煎得皮脆肉嫩,亦一啲都唔腥,点少少面豉蛋黄酱令味道更加丰富,不过面豉味稍为淡咗啲,唔系好食得出。侍应推介七成熟,所以我哋听佢话啰,真系七成啱啱好[熏烟肉,蛋黄芝士汁意粉,$128]个酱汁做得好浓稠好creamy,亦落咗parsley碎令佢冇咁单调而烟肉方面,虽然话系熏烟肉,但咬落似猪油渣(如果你未食过猪油渣,佢系有啲脆卜卜、又好香醇嘅,好嘢嚟㗎!),令到碟意粉嘅口感更丰富