2018-10-23
之前经朋友介绍观塘工厂区美食-魔膳厨房,令人回味无穷,所以今日再带另一位朋友去试下,果然继续保持一贯水准。上次无试过沙律吧🥗,今次就试下啦,$38一位任食,有沙律、螺肉、青/黄椒、蕃茄🍅、西瓜🍉、啫喱...我哋叫左2两个set,一个香煎带子黑松露意大利饭🍴,另一款系德国烤原只猪手配薯角。跟餐有餐汤,我哋拣咗一个罗宋汤,一个忌廉汤。罗宋汤够晒浓味,蕃茄味好突出,杂菜丰富;而忌廉汤够浓稠,亦都有好多杂菜。最欣赏嘅莫过于系个餐包,真系好好味,又松又软。香煎带子黑松露意大利饭有两大只带子,面头有芝士粉同埋脆脆,意大利饭有好香嘅黑松露味,味道浓郁,饭够晒creamy。德国烤原只猪手配薯角:猪手表皮烤到脆卜卜,肉质都好嫩滑,配埋少少酸菜,中和肥腻感,配菜薯角做得一啲都唔普通,非常香脆,充满薯香味。跟餐仲可以拣两杯饮品,拣咗热蜜桃红茶,如果想转冻饮加多$5,叫咗杯青苹果梳打,青苹果味都好香,唔会太甜。食完饭,沿路落去仲有好多图画欣赏,成个艺术廊咁。
食完饭,沿路落去仲有好多图画欣赏,成个艺术廊咁。