2019-03-13 837 浏览
在太古/鲗鱼涌一带食晏,闲闲地都 60 几蚊,又迫人,晏十分钟都要等位等成半句钟以上,呢间楼上铺就唔到啦,地方唔算大,都有十二、三张枱,坐得好松动。布置方面,有少少田园 feel ,而且在13楼,啲窗向街向马路,唔系向内街,所以好光猛开阳,食晏都食得醒神啲。讲完环境,讲下服务啦,首先系收银,先付款,后送餐 (即系快餐店咁),个收银靓女一脚踢,收钱又系佢,水吧又系佢,我睇佢都好忙,但佢都好熟手,佢一边冲紧茶,一边听完我讲食乜,然后好快好快咁打完张飞收我钱,系毫无错漏(神技)。我想应该系唔够人手啦,送餐既系一位姨姨,间中我又食食下见到个厨都送埋餐,,都几亲切呀。餐枱无乜糖酱既,真系好简约,如果要既就出去自取果只啰,真系无乜服侍既,唔紧要呀,仲好,无好似出面咁,未食完好似赶客咁,即收。跟住要赞下我食个午餐啦,好正㖞,有冇酱呢?无...乜,就系无乜先好,最怕淋到成碟汁,饮汤咩?虽然冇汁,但唔会觉得冇味度㖞。啲猪扒本身有腌既,但唔会过咸。而且又唔会好实的的,口感松软。用油煎过,但唔觉油腻,可能系配沙律啦,加埋一小份白饭。卖相呢...我会比 9.5 / 10 分,有相为证,色彩好 fresh,就真
,都几亲切呀。
我会比 9.5 / 10 分,有相为证,色彩好 fresh,就真系好似去咗郊外咁。
厚切猪扒野菜沙律配白饭
2019-03-13