2016-11-23 215 浏览
今晚又系观塘揾食的日子,呢排好钟意在工厂区中寻美食,在FACEBOOK见到呢间野,又试下佢。叫左个澳洲M5和牛肉眼12oz,日本手羽炸鸡翼,同埋2只法国black pearl no.1。先食蚝先,平时试开white pearl多今次食下black pearl。海水味十分十分丰富,好鲜味。我最钟意落少少柠檬汁加tabasco,衬落去好鲜甜既蚝肉度,系绝配。29蚊一只其实都唔算贵。跟住就黎一个日本手羽炸鸡翼,有成四只咁多,同埋都几大只。佢炸到金黄色,上面有好多芝麻,食落口d鸡肉都几嫰口,而且有几浓香的芝麻味,令到成只鸡翼系好香口。果然,麻配鸡,系美食的绝配。接住黎主菜系澳洲M5和牛肉眼,一闻落去已经好香,牛扒好大块同厚切,都有成只手掌咁大。食落去,正,绝对食得出系谷饲和牛,而且入口一啲都唔鞋身,没有肥榚,食落啖啖肉感觉真好。另外仲有薯角,有十旧到,唔会唔饱,成个餐都真系好丰富。

题外话/补充资料: 地铁行落黎真系好快
2016-11-21