2019-08-02
星期日觅食,本来揾D2 Place睇吓有冇新野,最后发现左呢间正常唔会特别行过去嘅cafe。一行四人叫咗几个餐,第一次食质素还算接受,价钱普通。带咗几个餐,餐汤系蘑菇汤,味道不错,不过唔系cream of mushroom 咁嘅质地。阿辣妹表示不错。由于亚辣妹想继续灭门,所以决定点这个白酒煮蚬。蚬肉尚算新鲜,为大只,个人意见觉得份量比较常少。有个蒜蓉包跟,加返少少分。炸软壳蟹意粉,软壳蟹算大只,新鲜,不过唯一唔够脆皮。意粉入味,调味适中,不会偏咸篇淡,总括来说不错。All day breakfast 以种类来说达标,正常会有嘅嘢都齐晒。每一次叫这道菜第一样会尝试嘅都系个炒蛋,呢个炒蛋不过不失,感觉上比起其他all day breakfast 会好少少。有烟三文鱼肠仔烟肉,阿辣妹表示满意。到咗阿肥仔自爱芝士汉堡包,对于佢来讲系一个好嘅burger。我试咗一啖,感觉上牛肉Patty不够肉汁,牛肉质素还算接受,感觉上如果可以就更好,沙律菜新鲜,面包唔算空气包,不错。咸猪手反而系个highlight,感觉上睇落去很普通,但系肉质够淋,大人小朋友都可以食到。加上味道不错十分平均,有沙律炸薯饼,非
咸猪手反而系个highlight,感觉上睇落去很普通,但系肉质够淋,大人小朋友都可以食到。加上味道不错十分平均,有沙律炸薯饼,非常OK。
总括来讲算系一间中上嘅西式Cafe,由于喺工业区,所以在选择不多的情况下,算系一间不错休闲觅食嘅好地方。附近有大型屋苑支持,所以星期六日唔怕冇生意。有选择的话下次会试其他。