2018-12-06 67 浏览
今日行开观塘,行到攰攰地,突然好想大食一餐,突然间谂起星期六系观塘,有一间好特别嘅自助餐,即管想去睇吓有冇位啦,好彩都仲有几个位。虽然位于工厂区里面,但系佢嘅装修一啲都唔简陋,好似入咗森林里边。就连花茶都已经有10几廿种,真系任君选择,而且饮品又够冻,添置食物又够快,真系食到停唔到口呀⋯⋯而且啲座位好舒适,空间阔落,食物摆放得井井有条。餐厅入面大部份都系泰式嘢,款式众多意外而且好讲求技术,唔系一般嘅自助餐可以媲美。泰式嘅甜品鱿鱼艺术品一般,颜色鲜艳,净系睇卖相已经相当吸引。至于熟悉方便,虽然系乌冬意粉嘅比较多,但系最重要嘅系质素一啲都唔差,充满镬气,而且面身又唔会好林,媲美得高级餐厅嘅质素啊⋯⋯真系好少见自助餐会有牛脷食,我真系一次过食咗四件,口感同味道都十分之丰富同有层次,我真系可以为咗呢一个牛脷想再嚟多几次。