2017-03-19 313 浏览
黎到观塘揾食,又唔想同人系APM逼,紧系黎工业区呢边食啦。对上一次去Factory99,今次试下呢间「日式」Cafe。上到黎四楼,一出Lift见到间制衣铺,仲以为去错,如果可以整返个显眼d既标示会更好。是日沙律 - 都几特别,因为用寿司豉油做汁,菜就无话新唔新鲜,标准野。西兰花忌廉汤 - 非常Creamy,西兰花味略不足,可能系因为食左个沙律先,个口有阵豉油味,所以觉得呢个唔够味。是日餐包 - 入面有无花果同提子。有片牛油喺我地坐低之前已经摆左喺枱面等食包时用,但系我地无用到,因为感觉摆左好耐....龙田炸鸡配猪骨汤乌冬 - 日式炸鸡,鸡有鸡味值得提一提既系个乌冬,够弹牙又唔会太韧,一食就谂返起喺日本四国食既乌冬。汤底奶白色,应该用左唔少时间煲。日式滑蛋猪软骨饭 - 略甜,猪软骨一咬即溶。但系唔明点解话系日式但饭唔系用珍珠米...如果用埋珍珠米会令个饭更加完整。随餐附送两杯冷热饮品,咖啡唔错,值得一试。
是日沙律
西兰花忌廉汤
是日餐包
龙田炸鸡配猪骨汤乌冬
龙田炸鸡配猪骨汤乌冬 - 日式炸鸡,鸡有鸡味

日式滑蛋猪软骨饭
如果用埋珍珠米会令个饭更加完整。

随餐附送两杯冷热饮品,咖啡唔错,值得一试。
是日沙律
西兰花忌廉汤