2019-04-28 124 浏览
朋友突然之间好想食韩仔野,见佢平时又咁钟意韩国嘢,决定就陪佢食下韩国菜啦。揾下附近睇吓有冇啲特色嘅韩国菜,结果发现除咗尖沙咀韩国街之外,观塘呢边有啲睇落去都几靓嘅韩国餐厅,于是就过嚟试吓啦。喺apm行过少少就到呢度。只不过佢道门痴左啲好暗嘅玻璃贴喺门口,一睇落去以为佢闩左门冇开门添。好在大胆啲推开道门,系有开门嘅!👻👻除咗有普通单叫每一个菜之外,其实佢仲有套餐嘅,包括有二人四人同六人套餐。咁我哋就叫咗一个二人套餐啦,其实都几多嘢食有沙律,小食,仲有一个锅,主食同埋甜品,嘢饮。结果食完真系饱到上心口😂😂😂我哋叫咗一个黑醋烤韩国猪肉饼,泡菜肥牛炒粉丝,嘢饮就叫咗个白桃乳酸特饮。呢个白桃乳酸特饮我觉得佢最好嘅地方就系唔会太甜,因为其实我好怕佢落好多糖浆,一饮落口系𠮶种死甜嘅味道,但系呢一个唔会呀!有好香嘅白桃味,就算唔饮酒,饮呢一个配嘢食都十分足够😀跟住就黎左个小食黑醋烤韩国猪肉饼。其实一开头我有少少担心佢会唔会好酸,因为见佢个汁只系用黑醋。好彩上到嚟食嘅时候一啲黑醋嘅酸味都食唔到啊,反而可能因为佢系用烤嘅呢一个办法黎烹调,成旧猪肉饼好香,而且只有四旧,两个人分每人食到两旧,份量啱啱好,用黎

白桃乳酸特饮

跟住就黎左个小食黑醋烤韩国猪肉饼。其实一开头我有少少担心佢会唔会好酸,因为见佢个汁只系用黑醋。好彩上到嚟食嘅时候一啲黑醋嘅酸味都食唔到啊,反而可能因为佢系用烤嘅呢一个办法黎烹调,成旧猪肉饼好香,而且只有四旧,两个人分每人食到两旧,份量啱啱好,用黎做主菜前嘅小食无得弹😗
黑醋烤韩国猪肉饼

呢度有少少特别嘅就系主食之后嘅嘢食,要同侍应讲可以起得嘅时候先会上,等你可以食晒前边嘅嘢食先至食,唔会堆晒系枱面,都几体贴啊😗
主菜我哋就拣咗泡菜炒肥牛粉丝,原本有啲担心佢会唔会太辣,因为喺Menu上边有个辣椒系呢个嘢食隔离,嚟到之后发现其实一啲都唔辣,好嘢,岩哂唔食辣嘅我🥳
肥牛都几多嘅,足料足料,食完好满足吖😁
泡菜肥牛炒粉丝

白桃乳酸特饮