2017-03-21
The Base 虽然位于工业大楼中,但入到去环境设计吾差过出面既餐厅!空间感大,让人觉得舒适。仲有露天座位可以选择~环境灯光较暗,感觉系有啲浪漫既情调~但个人认为再亮一点点会更好~~!晚市餐牌只有一页食物同一页饮品款式虽然不多,但食过之后就知道餐厅系求精不求量!! 来到店员先放一樽薄荷水比我地自己饮跟住我地就急不及待点餐喇~黑松露鸡肉杂菌菠菜扁面 $118推荐指数: 9/10黑松露香气逼人!!混入芝士忌廉中更加完美非常creamy~!!黑松露忌廉酱汁份量岩岩好 芝味香浓 扁面软硬度岩岩好 挂汁力强 带点烟韧!鸡肉微煎无乜调味 却能食得出天然新鲜既味道,连鸡胸都能做到嫩滑既口感意粉中仲有杂菌、菠菜令意粉增添色彩杂菇既香气更加凸显黑松露既香味虽然系满满既忌廉汁 但食完完全吾觉溜 成个意粉简而精 真系无咩可以挑剔 绝对值得一试!60℃慢煮手撕鸡汉堡 $158推荐指数: 10/10!!!松脆香软既面包加上慢煮鸡肉、太阳蛋、大啡菇,口感丰富!仲有新鲜炸起既薯格做配菜,真系无得顶首先面包应该涂上少许牛油再去烘,热辣辣,仲食到面包好重蛋香味,又脆又香!真心JENG慢煮既手撕鸡肉juicy嫩滑 混合
推荐指数: 9/10
推荐指数: 10/10!!!
松脆香软既面包加上慢煮鸡肉、太阳蛋、大啡菇,口感丰富!
慢煮既手撕鸡肉juicy嫩滑 混合芝麻酱 估吾到既夹~!!!
太阳蛋为半熟 都做到流心效果 蛋黄汁香浓 加分加分
大啡菇就较为普通 但能汉堡增加口感!
食完回味无穷 真系好滋味推荐推荐!
最后,
女生嘛⋯⋯吃饭不能没有甜品
点了BASE餐牌推介的甜品
椰香应该是指焦糖脆片上面的椰丝吧因为炖蛋部分就吾系好食得出椰奶味~
焦糖脆片烧得浓香 炖蛋热辣辣 甜度很低!成个甜品基本只有焦糖脆片部分是甜的
吾滞又吾溜 食完都无乜罪恶感虽然只系自我安慰
岩晒中意食甜度较低既甜品既朋友
讲真价钱在未试过之前系觉得略贵,但呢餐食得出厨师既用心,用料丰富之余,调味应该都天然无乜味精,因为我食完成餐都吾觉得口渴!依家我觉得呢个价钱是值得比既~
而且Quota用系好食既野身上系开心既甘好食真系肥都抵
绝对值得一试