约咗2 个朋友👭🏻去南丰纱厂🏭本身谂住试第二间餐厅,但发现佢未开🙁见呢间cafe 有位,望落都几靓就入咗去试下😛Matcha Latte $45以唔太识欣赏咖啡嘅我嚟讲,次次去cafe 都系饮Matcha Latte🤣💚佢个拉花好靓,未饮心情都已经好好,奶同抺茶嘅比例调得唔错,好有抺茶嘅香味😋All Day Breakfast $158去食cafe 我通常都会嗌all day breakfast,贪佢够丰富,每样都可以试少少🤩.车打芝士猪肉肠猪肉肠外面煎到好脆皮,外脆内软,咬落去仲有淡淡嘅芝士🧀味😋.烟肉🥓烟肉系比较厚身𠮶只,有咬口,同埋煎得好脆,有啲啲肥肉所以唔会太干,正☺️.烟三文鱼嫩滑得嚟有阵烟熏嘅香味,食完之后依然会有阵少少嘅咸味喺个口度🤓.炒蛋🍳炒得好滑唔会散开哂,而且份量好多😲.牛油果🥑有阵淡淡嘅香味,唔会太生又唔会太熟,啱啱好,口感好creamy😚.野菌🍄食食下先发现原来佢有好多菇系个底度,有惊喜🤭本身菇已经有阵香味,所以就咁加少少调味已经好好食👏🏻.酸种面包🍞不嬲去cafe 都好钟意食佢啲包,个皮焗到好脆有咬口,而个包入面就烟靭得嚟仲系好soft,识食一定系食sour d
Matcha Latte

Matcha Latte $45
All Day Breakfast

All Day Breakfast $158
车打芝士猪肉肠
猪肉肠外面煎到好脆皮,外脆内软,咬落去仲有淡淡嘅芝士🧀味😋
烟肉🥓
烟三文鱼
炒蛋🍳
炒得好滑唔会散开哂,而且份量好多😲
牛油果🥑
野菌🍄
酸种面包🍞
不嬲去cafe 都好钟意食佢啲包,个皮焗到好脆有咬口,而个包入面就烟靭得嚟仲系好soft,识食一定系食sour dough😎
薯饼🥔
炸得好香口,外面好脆,里面嘅薯仔唔会散修修,但仲系好软,唔会成口油🤪
乳酪杯
酸酸甜甜,仲有少少水果系入面,又健康又好食🤣
佢仲有啲沙律菜系下面垫底,用咗沙律醋嚟调味,开胃得嚟又好食🥗钟意食croffle 嘅可以加$15 转🧇🥐下次等我试下先!
素南瓜炖饭

素南瓜炖饭 $118
卖相好靓,risotto 饭粒煮得有咬口,但唔会太硬,上面用咗啲新鲜南瓜同脆脆地嘅粒粒做装饰🎃食落更有层次,个汁做得好creamy,不过我系略嫌佢味道比较淡,果然系健康素食之选🤣🍀
慢煮澳洲牛颊肉酱薯丸

慢煮澳洲牛颊肉酱薯丸 $138
未食过薯丸,见佢个名几特别就嗌嚟试下,本身以为佢系啲好大粒嘅炸薯仔波波🥔上枱后先发现原来佢哋系将啲薯仔加面粉捞埋,然后整成好似猫耳朵咁嘅size👂🏻口感比平时嘅pasta淋同会有少少浆住个口嘅感觉,几得意😜牛颊肉煮得好淋,一咬就散,番茄肉酱都好浓郁,我几钟意🥰
餐厅有分入面同出面,入面装修就用咗深灰色tone 加水泥feel,好有工业风🐘然后出面就有几张长木枱同凳🪑有带宠物嚟玩嘅朋友可以坐系出面,虽然误打误撞入咗嚟,不过餐厅水准都唔错,所以好满意🫶🏻
2024-03-16
Matcha Latte