2018-08-21
今日就去开旺角行街,又是找好食的时候,见到这间好似几得意,又多好评,决定要试试。系门口的时候就觉得好特别,有风格,一入到去的装修都系好工业风,摆设都好特别,因为中午去到都几多人,所以就得返高凳,系好有感觉,但唔系吧台应该坐得更舒服。叫了2个午餐:1)安格斯牛扒配薯条+因果报应汽水汽水 2)酱烧猪仔骨配薯蓉+香茅蜜桃乌龙茶安格斯牛扒+因果报应可乐慢煮牛扒,唔会过韧,保留到肉汁,牛扒份量都唔少,腌料唔会太重手,刚刚好。薯条唔会炸到过火,外脆内软,唔系好咸。因果报应可乐个名好特意,所以一试,其实系有机汽水,分别系较少汽,味道好似比平时可乐甜少少,但有机就感觉上健康点。酱烧猪仔骨+香茅蜜桃乌龙茶猪仔骨份量都大,好够味,似bbq酱的感觉,肉质唔会过韧,唔会出现难咬开,都啖啖肉。薯蓉好滑,好creamy,加埋蜜糖味道好夹,一口接一口。香茅蜜桃乌龙茶特饮,本来谂住香茅会唔会怪怪地,谂住试一试,一试反而饮唔到香茅味,蜜桃加乌龙茶好夹,又唔会太甜,好味。
叫了2个午餐:1)安格斯牛扒配薯条+因果报应汽水
汽水 2)酱烧猪仔骨配薯蓉+香茅蜜桃乌龙茶