2021-11-06
《LA CASA Burger & Pasta》上环星期六既中午时间,上环区人流唔算太多,谂起上次经过有间工业风食Burger既,就不如直接去试下😋去到门口见到餐牌觉得好吸引,中午有Lunch Combo,除左汉堡仲有意粉、沙律选择😌最特别系可以走汉堡要沙律,听落又唔错㖞,弹性几高,唔 一定要食包😂虽然我系面包控,睇完Menu好快已经有决定😏<150g薄切西冷汉堡配砵酒洋葱酱>🍔 $105 +$18 Combo Set打开个盒觉得好惊吓😱西冷肉加埋芝士好似雪崩咁,Sorry 系肉崩先岩😂😂好夸张㖞!我见Menu 仲有个200g选择,我真系想像唔到会系点🤣讲返个包先,薄切左既西冷比较易咬,大啖大啖满满都系牛肉加芝士味,好正🤤个砵酒洋葱酱好好食呀~好夹好夹,配料有生菜、蕃茄、仲有酸青瓜,好大既份量我食到一半要同另一半交换😂<川式麻辣鸡扒汉堡>🍔$78 +$18 Combo Set个麻辣酱做得不错,少少麻少少辣,唔会辣到食唔到个鸡肉味道,我特别喜欢佢加左花生粒粒夹住食,有口感之余仲好有四川风味🤗<薯条&薯角>配车打芝士酱&蓝芝士酱幸好我各选择左一个,薯角大大件,真系用薯仔🥔切角去炸,外面脆脆
去到门口见到餐牌觉得好吸引,中午有
<150g薄切西冷汉堡配砵酒洋葱酱>
🍔 $105 +$18 Combo Set
<川式麻辣鸡扒汉堡>🍔
$78 +$18 Combo Set
个麻辣酱做得不错,少少麻少少辣,
<薯条&薯角>
配车打芝士酱&蓝芝士酱
幸好我各选择左一个,薯角大大件,真系用薯仔🥔切角去炸,外面脆脆带点微辣,但入面又唔会太干,所以都好饱肚
薯条好够热,用黎点芝士酱好正(特别个蓝芝士酱,超正❤),反而薯角就配茄汁正d🤣
总结一下:高质汉堡店,舖面大约有6张枱,但整洁舒服。而且见到有客人离开店员会立即去清洁消毒👍👍👍店员妹妹好好礼貌🥰离开时见到佢有雪糕奶昔,下次可以试下,堂食or外卖都唔错❤