2021-12-13
去海洋公园玩,FD话想食pancake,在OP上揾到哩间cafe都几近海洋公园,咁来试试啦。从海洋公园出来坐一个站到黄竹坑站,离开地铁站5分钟,位置算就脚。铺头装修喺工业风,都几啱打卡。因为唔是好肚饿,拣咗牛油果蟹肉沙律同焦糖香蕉口味pancake,要减肥,饮水就OK啦。牛油果蟹肉沙律品种都几丰富,有车厘茄,火箭菜,绿甘蓝,紫甘蓝,生菜,牛油果,炸薯角同蟹肉。蟹肉分量好大,同沙律菜捞埋一齐,都食到唔少蟹肉。沙律酱用左油醋汁,食落好健康唔会滞。好钟意食甘蓝菜,味道好特别同埋好脆口,FD就唔喺更钟意甘蓝菜D味道,全部比我食哂食到好饱添。焦糖香蕉口味pancake好大一碟,摆盘几靓,一份有3大件pancake。Pancake整得好松软,食落蛋味好足。搭配啲cream好轻盈,食落真喺唔会好滞。焦糖香蕉超好味,每一件香蕉上面都有焦糖薄脆,食落好脆口同埋好重焦糖味,同pancake一齐食真喺超满足。好快已经食哂成份pancake,完全唔够喉,早知道更好味应该叫多一份食。食完加吹水都坐咗差唔多个半钟,哩间铺头完全冇赶客,仲不停加水添,以后再去海洋公园完,一定要encore哩间铺头!