2022-03-25
近排Yahoo!出咗篇文,话呢度有位2017&18嘅港区虹吸咖啡冠军,对咖啡一无所知嘅我就紧系要嚟品尝吓咩叫冠军嘅味道。沿住沙咀道向南湾沙厂方向行就会见到佢哋啦~店内所有人位置都系向住咖啡师,令你可以更容易欣赏到咖啡师精湛嘅技术。佢嘅店名叫Second Impression, 故名思议同second impression 有关嘅,佢哋话first impression估然有深远影响,但亦希望做好second impression,籍此内外兼备。佢哋嘅餐牌包装成一封信咁,就好似给你一封情书咁。佢哋其实系有嘢食,但由于5点15分就last order,今日就无试啦。如果要饮虹吸咖啡,佢收银台有啲咭仔写住每款咖啡豆嘅介绍,特性同价钱,任均选择。今次我想要fruity啲嘅,佢就推介咗我Ethiopia,价钱系88蚊。拣咗个握手位,可以近距离因赏到冲咖啡嘅过程。呢杯Ethiopia,埋枱嘅时候已经闻到阵阵香味。第一淡入口带有少少酸,其后阵阵果香已经扑过嚟,芳香清甜。由于系虹吸,入口完全感受到𠮶种纯净嘅感觉。饮到最后,不知为何突如其来嘅一阵咸香,随之而来嘅系樱桃味。佢哋嘅洗手间干净企理,而且切
沿住沙咀道向南湾沙厂方向行就会见到佢哋啦~
佢哋嘅餐牌包装成一封信咁,就好似给你一封情书咁。
拣咗个握手位,可以近距离因赏到冲咖啡嘅过程。
呢杯Ethiopia,埋枱嘅时候已经闻到阵阵香味。
饮到最后,不知为何突如其来嘅一阵咸香,随之而来嘅系樱桃味。
佢哋嘅洗手间干净企理,而且切计都可以融入店面。