2018-04-06
呢间传统又sophisticated 嘅餐厅都好摩登,用平板电脑落order,有图真的有真相,唔识字就咁睇图有得,大大幅𩠌嘅相俾你又慢慢拣,唔识中文又有英文版本俾你拣,下次带外国friends 嚟又多个选择😍 最期待嘅就系呢款汤~巧夺天工嘅菊花豆腐炖花胶汤~😍见到平板介绍菊花是有豆腐所整成的,疑幻似真,而见到实体真的没有呃人,豆腐是一丝丝,一条条喺花胶汤系咁飘动,amazing!!!!!!! 厚厚嘅花胶和汤是分开上的,虽然如此汤还有浓郁嘅胶质,又不油腻,refreshing!!!! 食完咁正嘅菜,饮番啖普洱就食返啲浓少少的𩠌😁识食就一定要食红烧东坡肉,就可以知道厨师嘅真功夫😁平时喺出边食嘅东坡肉都系大大嚿,食到会黐牙⋯但呢度嘅红烧东坡肉真的一定要试! ! !讲都唔信,啲东坡肉放入口系入口即溶,啲脂肪同肉都好平均,不是夸张,我从来真系未食过咁好食嘅红烧东坡肉,食咗之后好似融化左我个心咁😋 must try!!!!