2019-10-06 193 浏览
巧手车仔面平时都好少特登去食车仔面 但见屋企附近有间几多好评嘅车仔面于是去试下。我同老公每人都嗌咗啲唔同嘅嘢食一齐试,我叫咗呢度最出名嘅金虫草野菌养生汤底,老公就叫咗黑椒猪肚汤底; 嘢食嚟到之后我哋第一时间试咗个汤先我个金虫草汤颜色都几浓郁,味道几好清甜,老公𠮶个就少少辣,味道啱啱好; 车仔面嘅𩠌我哋叫咗陈皮鱼蛋、牛丸,牛腩,猪软骨、冬菇等, 特别值得赞嘅系牛丸同牛腩,牛肉咬落去几多肉汁,而牛腩好入味同好淋身, 我哋仲另外叫咗小食,有酸斋,猪手同埋鲍鱼, 酸斋同猪手呢都几好食,同埋份量都几大,两个心都够,其实都系贪得意叫鲍鱼试下,觉得食车仔面有鲍鱼都几招积🤭 整体嚟讲呢呢间车仔面都做得几有心,有好多款式选择都食得出佢哋有精心炮制嘅汤底同配料,所以如果放工想快食嘅话,榕记都应该系个唔错嘅选择。
巧手车仔面