2009-10-28 6 浏览
今日重阳节难得有日假放,唔想喺楼下解决午饭。初头谂住同老婆去东大街试下安利,点知条人龙长到唔知乜咁,老婆话唔系咁想等,所以走围睇下有乜好食。行开呢间汉堡包舖咁生面口,决定试下正唔正。入到里面睇倒个装修都算系几美食汉堡店FEEL,感觉都算几潮。睇番舖头单张,原来佢地呢间己经系第4间分店,可能系平时冇留意倒卦。该店暂时供应7款包,可分单买或者套餐。所谓0既套餐系指包+汽水。当然佢地亦都有薯条供应,跟餐另加7蚊(散叫12蚊)。所以如果惯左食老麦0既包+汽水+薯条咁0既餐0既话大概就系30出头。不过需要留意0既系佢地汽水个SIZE 有一个老麦大汽水咁大,所以饮唔倒咁多0既话我就建议2个人SHARE 一杯喇。由于系第1次试,都系稳阵D好,所以就试左个比较普通0既芝士牛肉汉堡,老婆就叫左牛肉汉堡,另两人SHARE 一个焗薯皮,饮品就要热菊花柠蜜 (就系见倒隔离客人要汽水劲大杯)。个包个SIZE 比一般老麦或BURGER KING 细少少,若莫同MOS BURGER 0既差唔多。个包个周围系有少少烤过,咁样可以令个包更加有咬口,但系佢又唔会整得太㶶,呢方面确实唔错。牛肉汉堡配以生菜、蕃茄以及沙律酱。

)。

牛肉汉堡配以生菜、蕃茄以及沙律酱。由于块汉堡扒都算几厚仲几富肉汁,食完几本己经够饱。唯一有些少美中不足0既地方系个汉堡扒煎得唔系咁硬身,如果煎得个表面硬D 0既话,D肉汁锁得会更好,食落更加JUICY
。不过ANYWAY个汉堡包整体都算系整得唔错,值得一试。

由于个汉堡包都几饱肚,食落个薯皮己经觉得有些少滞,佢仲要除左有薯皮之外,仲有唔少薯肉。再加埋D焗酱同芝士,都系要2个SHARE 先至食得晒。

埋单每人大概36,咁当然佢比周街都有0既老麦会贵少少,但系偶尔转下口味都不失为一个好选择。不过,如果唔系咁肚饿食晒成个FULL SET 0既话就要考虑下会唔会太饱喇。
MENU 唔复杂,但款式都算几多
牛肉汉堡 - 汉堡扒肉汁都算唔错