2022-09-25 889 浏览
|✏️环境: 8/10|✏️位置: 6/10|✏️选择性: 6/10|✏️价钱: aound $150/person|✏️推介: 有风趣既琴手个时就值得一黎  |✏️Suggest walk in |✏️特别留意: 可以简星期 5/6 after lunch 有驻场歌手既时间讲古佬 STORY TIME :Introduce our protagonist today !  今日既主角系 "JEN" <<< 大概系咁既读音。 Brunch time 小猫三四只,2点零去到高街,附近系好多咪标位架! 不过前提系你好彩既话… 好啦,今次系斜路鬼屋个面行返落黎,虽然间唔时都会过黎,不过就真系系高街揾野食,今次行到中段电梯位个度望落去,有个外国人系度自弹自唱,今日个feeling就系想relax下,咁就落去睇下啦,跟住间餐厅见佢可以坐外面,就问佢可唔可以坐对外个度,不过比人reserve左,好彩既系门边仲有张细枱仔,都系对外既,咁梗系坐个度啦。谂住R下歌听,似去左外国咁,有人会系外面卖下艺咁,点知order完野食,我以为卖艺个个就系餐厅拎左张椅,坐正系门口度继续又弹又唱,OH YEA

讲古佬 STORY TIME :

谂住R下歌听,似去左外国咁,有人会系外面卖下艺咁,点知order完野食,我以为卖艺个个就系餐厅拎左张椅,坐正系门口度继续又弹又唱,OH YEAH,原来系餐厅驻场歌手,系几有FEEL。佢好风趣架,唱唱下突然间飙高音唱到走晒音咁款,跟住佢话话,呢PART系女音黎,我已经好努力架啦唱得 XD,跟住就中场休息,同佢倾计,原来佢好大年纪架啦,系香港享受下生活,活在当下,好开心。可以有排讲,不过系唔系应该讲返野食先..

今日首先order 左个 "南瓜包",其实系几好食,上面D粒粒果籽焗完之后好好食,不过唔系一睇落以为佢系流心咁,系硬硬的,脆脆的。
包系几好食,都系高质野,不过系香港,发展得越黎越多地方都好多高质面包,但如果呢,系近呢头,又想买包,呢间系几好既选择
* 佢系可以就咁入去买包 & 酒
|✏️推介:|✏️推介:
之后又叫左个 经典班兰迪蛋面包薯仔配HAM同菜..薯仔好好食,ham 好似系25年,um..见仁见智啦

之后仲叫左法式多士,好好食架都,软林林,系我影得黑马马,人地系几靓仔既,仲配三只唔同既蜜糖,ER..我无影。
我会建议用最深色个只,因为试过用普通蜜糖食落反而系酸酸地,个人口味,自已慢慢试。

最最最后,我唔知点解食住面包听住歌,突然又叫左支酒,所以食个brunch要千几蚊,但唔计支酒以上价格都系400蚊左右,听住歌食下brunch,系有feel既,唔系都唔会无啦啦开酒咁疏干。

BTW,我觉得系 0 service,态度系...哦..好..系..嗯..个只,而且佢地本身系唔少酒卖,有大大个酒柜,但系系酒方面系十问...未到九,七唔知啦,话到比你听边几只多人买啰..
2022-09-24
  • 法式多士