2017-12-14
今日有两个好姐姐嚷著要帮我庆祝生日☺️真系好开心啊可以见到呢两个好似亲家姐咁两个朋友❤️吃货朋友提议试食过好食嘅Burgeroom!其实一直都on-the-list 但一直都未真系去试~~ 今次正好可以试下究竟有咩咁劲令到佢年年都拎openrice奖!😍.两位早早就到 等我呢个OT的人😢万分不好意思 所以坐低我地即刻快快下单!👉🏿👈🏿😋我地决定全部burger都可以share 咁就可以试哂咁多款~~😍😍.首先上台嘅系两款sides~听姐姐讲系必嗌呢!芝士旋风薯条 ($50)每次麦当当新年出呢款旋风薯条我就会疯狂买黎食 呢度炸得更加香脆!但入口感觉毫不油腻😳加上芝士酱好香 好在食落唔heavy! 又多左重惹味😋.牛油果酱芝士薯条 ($50)用左粗粗嘅薯条 肥嘟嘟再点上超好味嘅牛油果蓉阵阵牛油果香 点Guacamole真系好好味啊💓.牛油果酱芝士牛肉汉堡 ($90)超巨型嘅汉堡啊 细食嘅个个一见到就大叫:我一定食唔哂~~😂牛肉汉堡系佢地镇店之宝呢 patty应该有成3-4cm厚肉比较结实 咬开好多肉汁呢~用左牛油果酱 减去左不少肉腻感 所以即使要食哂成个汉堡扒都唔系问题~最后佢应该都觉得几好味
首先上台嘅系两款sides~听姐姐讲系必嗌呢!
牛油果酱芝士薯条
芝士旋风薯条 ($50)
加上芝士酱好香 好在食落唔heavy! 又多左重惹味😋
芝士旋风薯条
牛油果酱芝士薯条 ($50)
用左粗粗嘅薯条 肥嘟嘟再点上超好味嘅牛油果蓉
阵阵牛油果香 点Guacamole真系好好味啊💓
牛油果酱芝士薯条
牛油果酱芝士牛肉汉堡 ($90)
超巨型嘅汉堡啊 细食嘅个个一见到就大叫:我一定食唔哂~~😂
牛肉汉堡系佢地镇店之宝呢 patty应该有成3-4cm厚
肉比较结实 咬开好多肉汁呢~
最后佢应该都觉得几好味清左8成🤣🤣
牛油果酱芝士牛肉汉堡
带子汉堡 ($98)
带子汉堡系我点嘅~~ 不被两个姐姐看好😂🙈但意外地好食!带子有4大粒!😳😳😍
每一粒都大大粒非常饱满 咬开超鲜甜☺️
配埋蕃茄酸酸甜甜嘅酱真系唔错啊!
带子汉堡
带子汉堡
菠萝鳕鱼柳汉堡 ($90)
呢个我地三个都同意系最好食嘅一款~~
鱼炸得外皮超香脆 脆衣薄薄一层 但保留到脆到
咬开白肉超嫩滑大赞!☺️而且配搭菠萝同沙律酱 令到食落好清新啊!大满足~~
菠萝鳕鱼柳汉堡
菠萝鳕鱼柳汉堡