2023-07-17 315 浏览
#搞串个pantry有咩好适合放系pantry坐镇,咁一定会有cake🎂同埋蛋挞啦。今次去到旺角🤩,见到有间新开嘅面包店,呢间舖头系深水埗同埋元朗都有分店,最人气商品🎇就系佢哋嘅布甸蛋挞!!我哋就买左布甸蛋挞($12)同埋拿破仑($34),试下究竟系咪咁好食🤔🥳布甸蛋挞🥚一望到已经好开心,因为佢真系好大好大好大个!内馅嘅蛋非常丰厚🍮,真系食落啖啖「肉」!!而个蛋挞外皮都非常脆,同内馅好夹,值得一食!😋而同场加映嘅士多啤梨拿破仑🍓同埋芒果拿破仑🥭,忌廉份量足够,每一啖都有软滑嘅忌廉包围住成个口,忌廉味非常浓郁。再加埋生果嘅酸酸甜甜,同埋拿破仑酥皮嘅牛油香,令到味道好丰富、有唔同嘅层次感。但系就建议大家买完之后快啲食啦😎😎
#搞串个pantry

2023-02-25