2018-04-06 928 浏览
喺金钟呢个地方大大话话返咗差不多一年工,有咩好食唔好食都试过,成日都去出去远啲既地方探吓险。最威水最远都系去吓湾仔,咁啱有个同事话不如坐地铁去再远少少,咁就变咗胆粗粗一齐坐地铁去铜锣湾揾食啦。一坐低我哋怕食唔切就快速点餐,分别点咗极上鱼生饭及极上鳗鱼丼饭。侍应点完餐就马上送上热茶,沙律同小食。等咗唔洗十分钟,我哋个主食就到啦,佢呢度嘢食如果只能用一个字黎形容,一定系用个[巨]字。极上鱼生饭-以佢呢个价钱,佢真系CP值好高,佢既刺身全部都劲厚切,啖啖肉得黎又新鲜,朋友话好欣赏佢𠮶只劲大牡丹虾同带子。极上鳗鱼丼-一上菜时真系哗一声,个卖相真系超巨大,系一整片鳗鱼免切!忍唔住即刻同朋友打卡相机食先呃like。面头既鳗鱼烧汁同鳗鱼都好香喷喷,未食之前仲喺度谂咁大旧一定食唔晒,最后系食得晒,因为真系好香热辣辣,不经不觉就食晒佢啦。😅食完我哋就马上埋单走人赶返公司,侍应劲好人拎住两粒雪米糍追出黎比我哋话系我哋既甜品。总括黎讲,佢呢度既LUNCH SET都真系几抵食。有机会可以再坐地铁过黎食。🤣

2018-04-04
  • 极上鳗鱼丼饭