2018-08-13 275 浏览
一朝早去睇早场,睇靓佬汤嘅Mission Impossible第六集。完场后,好肚饿,因为未食早餐就走去睇。我哋行咗去荃新天地嘅泰昌,食个 “好早嘅午餐。”呢度个规距,系要自己去柜台买飞,然后拎番个数字牌返埋位,等一阵,就会有专人送上嘢食嘢饮来。睇睇今日午餐牌,好快就决定食一个正餐和一个L5马来咖喱牛腩饭,饮品就叫了热咖啡。上嘢超级快,先来的是牛腩饭。卖上好似好得,有一阵椰香味。里面都有好多牛腩,食落又腍又入味。个汁系有好多黄姜的,所以只会香不会太辣,啱晒怕辣嘅人。正餐系一碗沙嗲牛肉面、煎双蛋和一个超巨型菠萝油。虽然啲面未煮得够腍,要扣分。好彩,牛肉可以补番数,攞番唔少分,因为佢好腍,味道少少辣,好惹味。至于个超巨型菠萝油真系好浮夸,但系,我又好钟意。大大啖咬落去,连埋啲牛油一齐入口,感觉超正。下次去睇早场的话,可以再来encore。

我哋行咗去荃新天地嘅泰昌,食个 “好早嘅午餐。”

上嘢超级快,先来的是牛腩饭。卖上好似好得,有一阵椰香味。

正餐系一碗沙嗲牛肉面、煎双蛋和一个超巨型菠萝油。

下次去睇早场的话,可以再来encore。
2018-08-04
午餐