2024-11-02 114 浏览
听闻呢一间喺观塘嘅台湾嘢,系真正嘅台湾人开架,相信味道一定特别正宗!一入到门口就有真正嘅台妹接待啦😆😆巨无霸排骨便当(附汤)🐷$92巨无霸排骨有得拣唔同嘅口味,我最后就拣咗柠檬椒盐,清新得黎又几惹味~🤩🤩套餐本身配咗一个小食,我就拣咗卤高丽菜🥬,估唔到呢个小食都整得几用心,真系做到好入味,值得欣赏!套餐仲包咗餐汤🥣,餐汤嘅容器系一个旧式嘅电饭煲样,劲得意!套餐亦都包咗一个饮品,我最后就拣咗清新嘅葡萄柚汁🍹一个set包四样嘢,$100都唔使超抵食😝😝红烧牛肉汤饭🐮 $70平时通常都系听到去台湾要食牛肉汤面,第一次听到牛肉汤饭,觉得几新奇,所以试吓~牛肉汤嘅肉汁都几浓味,捞饭一流㗎~😋😋手撕巨大炸半鸡🐔$120炸鸡嘅皮劲脆,肉质劲鲜嫩多汁,一样有得拣唔同口味,我哋就拣咗芥末椒盐,个人觉得比起韩式炸鸡仲好食,非常推介大家去到一定要试吓,唔试会后悔系列‼️不过要留意返炸鸡嘅供应时间,平日下昼两点后先有得卖,星期六日就全日供应!记住留意啦~🙈🙈流泪溏心蛋🍳$12呢度嘅溏心蛋真系做得唔错,用流泪溏心蛋形容不为过,钟意食嘅朋友可以叫多只捞饭!波霸鲜奶茶🧋 $32奶茶嘅味道好正宗,波霸略为唔够咬口~

巨无霸排骨便当(附汤)🐷$92

红烧牛肉汤饭🐮 $70

手撕巨大炸半鸡🐔$120

流泪溏心蛋🍳$12

波霸鲜奶茶🧋 $32
奶茶嘅味道好正宗,波霸略为唔够咬口~