2022-10-25 614 浏览
其实我好钟意去food court食野因为可以同一时间叫好多唔同类型既食物,而呢两年西九龙中心都开左好多特色小店,所以今次决定去试一试。😍我地拣左新开冇耐既熊bb🧸佢地主打芝士意粉,就咁讲好似冇咩特别🤣但店面放左个巨型原个巴马臣芝士轮,够哂霸气‼️今次叫左份招牌既King bear意粉($60)👑面有几款可以拣,而我地最后拣左天使面~再另外加10蚊转三重芝士,够哂邪恶🤤所有意粉都系即叫即整架!煮好意粉之后,店员会将意粉放入巨型芝士入面🧀三重芝士会再额外混合两款芝士碎然后系我地面前捞埋佢地见到啲芝士挂哂系面条上面劲多拉丝🤩通常白汁芝士意粉都会系煮既时候将芝士加入白汁一齐煮,或者煮好后先将芝士刨落意粉。但今次成件事好霸气,直接将面加入去原块芝士入面。🤣睇图都知佢地虽然卖70蚊但面既份量同配料绝对唔少😆天使面够哂弹牙,芝士味都够哂浓,啱哂芝士控。配料有烟鸭胸、牛柳粒同鸡丝🍖而配料处理都唔会马虎,烟肉、牛柳粒都唔会系好细块,牛柳都煮到好冧,唔会觉得好鞋,连埋面一齐食好有咬口。另外跟餐可以半价加份小食,小编叫左份炸花枝丸(跟餐$10两粒)~味道好正常,但炸浆唔脆,应该唔系即叫即炸🫢而且半价完10蚊
其实我好钟意去food court食野

我地拣左新开冇耐既熊bb🧸
佢地主打芝士意粉,就咁讲好似冇咩特别🤣
但店面放左个巨型原个巴马臣芝士轮,够哂霸气‼️

今次叫左份招牌既King bear意粉($60)👑
面有几款可以拣,而我地最后拣左天使面~
再另外加10蚊转三重芝士,够哂邪恶🤤

所有意粉都系即叫即整架!
煮好意粉之后,店员会将意粉放入巨型芝士入面🧀
三重芝士会再额外混合两款芝士碎
然后系我地面前捞埋佢地
见到啲芝士挂哂系面条上面劲多拉丝🤩

但今次成件事好霸气,直接将面加入去原块芝士入面。🤣

King  Bear

睇图都知佢地虽然卖70蚊
但面既份量同配料绝对唔少😆
天使面够哂弹牙,芝士味都够哂浓,啱哂芝士控。
配料有烟鸭胸、牛柳粒同鸡丝🍖

味道好正常,但炸浆唔脆,应该唔系即叫即炸🫢
而且半价完10蚊只有两粒,原价唔太推介🙈

而跟餐可以配果汁或者加钱转特色饮品。
果汁会有一个熊仔外型既水樽,本身小编都好想要,但当日已经冇哂。🙈
我叫左杯柑桔柠檬益力多沙冰,真系好清甜,仲有柑桔既微酸,饮落去好开胃👍🏻
(不过我实在太想要熊仔樽,所以过几日再去食多次,最后都换到熊仔水樽😝)

今次呢间熊bb真系好高质!
而且价钱同份量都算平同多~小编果日去西九见到好多新店都好想试,但最后两次去西九都决定食呢间,可想而知,佢地真系几咁正😂
2022-10-18
King  Bear