2021-06-15
哩间茶档系外面睇落环境唔错, 我去金鱼街睇金鱼时经常路过, 但唔知点解, 总系无意欲入去帮衬, 今次因为避雨, 终于有机会一试.望望个 menu, 其实啱心水嘅菜式不少, 当然..... 好唔好味系另一回事!点咗晚餐A同B, 分别系黑椒汁德国台咸猪手跟薯菜同京葱酱爆牛柳粒. 重有红白汤各一.优点:1, 冷气尚算充足.2, 环境光猛阔落.3, 京葱酱爆牛柳粒, 牛柳入味 juicy 无鞋口, 京葱不单有京葱, 重有洋葱, 份量够多入口爽脆, 满意.4, 白汤有磨菇, 味道够浓郁, 饮得出磨菇味同忌廉味.5, 黑椒汁浓郁有黑椒味.缺点简直系地狱!1, 其实..... 我好鬼介意d汤装到满泻, 上枱时搅到张枱污污糟糟, 重要红白汤都出现哩个问题, 浪费食物之余又搅到污糟! 从哩点可以知道囍运服务质素系点!2, 红汤得一股好死嘅咸味.3, 依家发现d餐厅流行"假足料", 即系望埋去𩠌菜份量足, 但食落原来无咩肉, 近期最多出现系D油鸡白切鸡同烧鸭烧味店上, 斩D白切鸡油鸡得皮得骨中间嘅肉少之又少, 估唔到哩个情况出现系茶档咸猪手上, 上碟望埋去好大件, 点知切吓切吓, 肉又唔多, 骨大汁多,
优点:
1, 冷气尚算充足.
2, 环境光猛阔落.
4, 白汤有磨菇, 味道够浓郁, 饮得出磨菇味同忌廉味.
5, 黑椒汁浓郁有黑椒味.
缺点简直系地狱!
2, 红汤得一股好死嘅咸味.
3, 依家发现d餐厅流行"假足料", 即系望埋去𩠌菜份量足, 但食落原来无咩肉, 近期最多出现系D油鸡白切鸡同烧鸭烧味店上, 斩D白切鸡油鸡得皮得骨中间嘅肉少之又少, 估唔到哩个情况出现系茶档咸猪手上, 上碟望埋去好大件, 点知切吓切吓, 肉又唔多, 骨大汁多, 另外, 汁冷薯菜冻, 薯仔系谂哂! 衰过老麦百倍! 完全唔掂!
女朋友愿意跟我食老麦都无怨言, 好少出声投诉食物质素差, 今次都被囍运食到佢囍囍声! 话以后都唔嚟帮衬!
如果碟京葱牛柳粒唔掂, 必负评!
最惨搅著我要氹翻女朋友!