2024-05-29 5655 浏览
终于来一试爱文生,估唔到,真系估唔到可以咁难食。两个人叫咗椒盐九肚鱼,咕噜肉,同埋小炒王,小弟认为呢三样系大排档嘅指标性食物,虽然几乎所有大排档都有呢三样小菜,但系咁就可以最容易比较。椒盐九肚鱼拎上嚟竟然唔热,啲鱼又少肉亦都炸到干晒,入面完全食唔到九肚鱼应有嘅嫩滑,因为根本就干晒,成碟就好似食紧一碟炸粉浆,入面冇底味,外面亦都冇味。咕噜肉,外观OK,但系粉浆超厚而且又硬又韧,旧肉超干又冇底味,好似雪咗好耐而且再返炸,今次真系大开眼界竟然有大排档做到咁差嘅咕噜肉,老实讲两𩠌饭嘅咕噜肉好食过佢多多声。小炒王,成晚三碟之中稍为正常嘅一碟,偏咸但,冇镬气,碟嘢仲偏湿添。深水埗区嘅小菜馆,例如万发,容记,增辉,小菜王,佢哋各有特色、好坏。但今次呢间真系差到一个点,连呢三样嘢都整得唔好,你都唔使旨意我会再嚟食,唔好同我讲话我唔识点𩠌。点解仲有咁多人去帮衬?真系令人唏嘘!
终于来一试爱文生,估唔到,真系估唔到可以咁难食。

点解仲有咁多人去帮衬?真系令人唏嘘!

咕噜肉
椒盐九肚鱼