2019-06-02 309 浏览
话说,今日我地4个大人2个小朋友去食嘢,咁侍应叫我地落楼有大D嘅台,落到去,101号台有人,我地就脚坐去102,叫左个通粉早餐卑小朋友食,坐坐下小朋友叫冻,著左外套都见冻,咁就好心问侍应可否关细小小个冷气(因为真系好大风,大人著外套都见冻),个侍应就话要问经理,OK,咁我问可否帮忙转告,跟住,另一个侍应就话,一系你转去101号台,冇咁大风,唔会对住吹,但你地嘅野食要自己拎过台,OK,我都算!跟住,我地又再叫多3个餐、多士、面包等,麻烦佢地罗滚水,佢地既然嫌麻烦,态度超差,野食黎左,唔够叉用,叫极冇人应,要自己做埋侍应去罗㗎!咁都算了~最最最最激气的是,D侍应做错嘢~上错嘢,将责任推去客人身上,大大声同102号台客人话「出错嘢唔想的,你知la,有D人要转台,搞到D单咪乱左」~同时落的3个餐,D嘢系分开20分钟先上架!问问D侍应点解隔离台迟叫又上先咁多,她仲大声过你~话我张台嘅单未出~~哗~~我真系觉得好莫名其妙,我问佢地,明明系你地建议我转台,D单出错,点解入我数?点解好似玩针对~真的好有问题!!又难食又受气~请都唔好去!
又难食又受气~请都唔好去!