2008-01-19 11 浏览
今日突然好想食上海野,行左好耐先揾到呢间有少少上海野食,但系呢间野都做得好杂,咩九唔搭八既野都出现系餐\牌,呢d唔系最重要,讲返食物质素,我地叫左小笼包、猪扒炒拉面、豆沙锅饼~件小笼包真系\"极品\",未食过咁厚粉既小笼包呀...求其一间街边档都好过佢\,叮叮小笼包都薄过佢\多多声!!豆沙锅饼又系一件\"极品\",个皮完全唔脆,咁都唔系最惊人,唔脆既豆沙锅饼好多地方都有,但系居然豆沙系完全无味架!! 好似食紧一块多油又唔脆既炸面粉!!唯一叫好d既系碟猪扒炒拉面都仲叫放得落口,不过都系太多油喇!!最后讲埋服务水平,连最基本既一杯茶,同食具都要开口先识黎...完全唔明佢\点解可以生存!!似乎系靠呃游客,唉~~破坏哂上海菜既形象!!
油淋淋猪扒拉面
无味豆沙锅饼