2013-11-01
同男友去到沙田行IKEA,谂住饮下茶食个LUNCH,咁见鳯城无人排队,但入面又高朋满座,应该都吾会好差。坐低,先开茶,见到竟然系用茶包,饮茶吾系用茶叶咁点算系饮茶。。。再嗅下竟然啲茶系一阵怪味,不过都吾系好过份。之后再睇下有咩食,见到人哋食笼仔河鲜蒸饭,卖相都吾差,便ORDER左一个,再加两个点心,一个流沙奶皇包,一个小笼包,味道如下:笼仔河鲜蒸饭 - 饭吸晒河鲜味道,感觉好腥,可能蒸得耐,所以河鲜上枱时已经散晒,感觉好似食鱼仔饭咁小笼包 - 一笼得三件,蒸得未够熟,皮边尚有少少白边,但还可以做到皮薄馅靓,尚算可以流沙奶皇包 - 以前食过真系好流沙,但今次食好似有少少偷工减料,包厚左好多,流沙好少,味道还可以服务方面,好差,叫人加茶及俾豉油,应完你竟然会一声不响咁走左去,要叫好多次先有人做。以后有机会去开沙田食饭,真系吾会再去,除左茶品食物吾系得之外,服务都吾得,去来都无谓。