2022-08-13
今日去嘅芋泥庆典实在太令人失望 无乜收获就谂住去附近呢间bookmark咗好耐嘅cafe坐吓食吓嘢啦点知失望嘅程度只有过之而无不及🫠我竟然食到个黑心㶶蛋糕😖.首先落单嘅过程都好唔顺利我讲咗两样嘢 店员就叫我等等 唔知系佢部电脑有问题定点 搞咗一阵之后重覆完又再重覆 总算落到单了🥲.- Earl Grey Mandarin Tonic $68明明叫Earl Grey Mandarin Tonic点知嚟咗杯Expresso Tonic同店员讲啦 佢就话换返俾我 仲好醒好快咁即刻叫我加返$13杯饮品有啲橙味 偏苦 无任何earl grey嘅味道 (唔知佢写住earl grey 系咪suppose会有伯爵茶味?!)咁就$68 .- Purple Potato & Taro Latte $65好奶 唔啱我饮🥲.- 柠檬仔 $38有啲poppy seed嘅柠檬pound cake卖相几得意咁但一切开...硬到呢 而且又干再切开啲 入面黑㗎系㶶咗!!!!!!!!!!开头都无谂过系㶶 因为个外表无黑 系得入面黑拎去问店员 佢好大声咗话 系㶶咗我第一次食到个心㶶嘅蛋糕!!!!!!!!!!佢问另一个店员叮
就谂住去附近呢间bookmark咗好耐嘅cafe
有啲poppy seed嘅柠檬pound cake
卖相几得意咁
但一切开...硬到呢 而且又干
再切开啲 入面黑㗎
系㶶咗!!!!!!!!!!
开头都无谂过系㶶 因为个外表无黑 系得入面黑
拎去问店员 佢好大声咗话 系㶶咗
我第一次食到个心㶶嘅蛋糕!!!!!!!!!!
佢问另一个店员叮咗几耐
佢答2分半...
2分半?!?!
问𠮶个店员听到都吓亲...😱