星十五系我最钟意嘅一间糖水店🙆🏻‍♀️,价钱我觉得算合理,即使系尖沙咀都唔算特别贵,差唔多平均一星期都会去食一次💁🏻‍♀️💟港式咖喱角💟香脆粤式嫩云吞💟酒香鸡翼估唔到呢到都有港式点心,净系食糖水唔系好够饱,所以就叫咗其中三款,咖喱角同埋云吞都炸到好香脆,咖喱角嘅馅料有啲辣辣地好惹味,而酒香鸡翼酒味都好浓!💟杨枝金露王杨枝金露王嘅滋味真系叫人一试难忘🌟,悠悠芒果香与柔滑绵密嘅芒果布丁完美结合🥭,每一啖都充满著热带水果得甜美滋味。当中加入嘅西米,Q弹可口,同芒果酱嘅搭配就如诗如画🎨,它嘅香甜与微微酸味恰到好处,令人吃完之后仍口齿留香。杨枝甘露嘅清新是夏日里嘅一道靓丽风景线,盛载于精致嘅瓷碗之中,每一匙都是对味觉嘅细致呵护🍨。透过传统与创新嘅交织,这款甜品带来了别具一格嘅饮食经验。更加不得不提嘅是,后味带点轻轻嘅柚子香,清新中带上一丝丝的提神作用🍊。嚟到这里享用杨枝金露王,仿佛置身于一个甜品天堂,让人心旷神怡☀️。尽管天气再炎热,这里嘅杨枝金露王定能带来一份凉爽嘅感觉❄️,真系令人回味无穷,每次想念夏天嘅滋味,都会即时谂起这份杨枝金露王的美妙滋味👍。💟南北杏炖津梨冬天必饮「南北杏炖津梨」,津梨真系好
💟港式咖喱角
💟香脆粤式嫩云吞
💟酒香鸡翼
💟杨枝金露王
💟南北杏炖津梨
冬天必饮「南北杏炖津梨」,津梨真系好甜,炖完啲糖水又系劲甜,我连渣都食埋,饮完个喉咙同嘴都好滋润好舒服。