2022-04-18
戴返个头盔先,因为我哋之前已经食过嘢,所以只可以comment on杯嘢饮同餐厅环境。讲嘢饮之前等我分享咗个环境先,因为前面系个仍然施工中嘅地盘(见下图),所以冇嘢Block住个视野,同时晒到痴线,落咗帘都仲会觉得晒住对眼,坐坐下顶唔顺决定背住阳光坐,但变相要晒住个背脊,有少少担心会晒黑,唯有当吸收下维他命D。但唔望个地盘,其实餐厅整体环境都舒服,不过人太多,所谓打卡位其实都长期有人坐紧,我哋都冇乜意欲再去特登影相了。➼ Matcha Latte呢度最低消费系一杯嘢饮,所以我同朋友仔每人嗌咗杯饮品☺️我个人觉得杯Matcha Latte好麻麻,一饮入口好重粉感,连啲冰都仲有啲抹茶粉喺上面,再有机会试嘅话我一定唔会再Order呢个。老实讲呢度环境唔差,但交通同周边配套真系唔得,山长水远入到嚟食嘢,点知要望住个地盘,唔知以为自己系高级地盘工人视察工地进度,个感觉同经验其实几奇怪,希望之后会好啲。➺ 小分享:呢度真系好偏僻,睇Google map都揾唔到有咩车去到,由地铁站行过去都要10分钟,我同朋友仔专登搭的士入去,但因为呢度方圆三百里都仲系地盘,周围又冇咩指示牌,所以落咗车之后都揾咗一阵,
➼ Matcha Latte
呢度最低消费系一杯嘢饮,所以我同朋友仔每人嗌咗杯饮品☺️
➺ 小分享:
呢度真系好偏僻,睇Google map都揾唔到有咩车去到,由地铁站行过去都要10分钟,我同朋友仔专登搭的士入去,但因为呢度方圆三百里都仲系地盘,周围又冇咩指示牌,所以落咗车之后都揾咗一阵,最后仲要问Security哥哥点行先揾到啲餐厅🤣