2011-03-29
于开饭团购了coupons男友虽然唔系曼联fans,但可以去足球主题餐厅用膳其实佢都满心欢喜既.早两个星期预约,但依家要book第二轮(2:45pm-5:30pm)时间唔系大问题,反正星期日我都唔愿咁早起身.2:30pm到达门口,偶遇中学同学,闲聊左几句.餐厅要2:45pm先安排入座,唯有等一等啦.人越黎越多,餐厅左边已经聚左一大堆人.够钟时,餐厅应该唔够人手,无好好安排.企前排的人(我)以为一直等职员开口安排入座.点知突然有人系右边行入餐厅问入得未.职员问预留资料就安排左佢地上去.咁既情形一出现,现场即刻无晒秩序,拥晒上前面.....唉....上到楼上餐厅,环境同一般酒吧分别唔大.场中间系沙律吧,有5款沙律,汤,餐包,甜品.不过有小朋友大失所望的说:下.....净系得呢d jar...??沙律各款沙律都好新鲜,粟米都可能系罐头.但蕃茄同凯撒沙律好新甜.前后食左3轮沙律.男友更笑说,沙律比主菜更似主菜.餐包有白包同麦包,放系一个大炉入面keep warm.但自己还是喜欢香脆一点的餐包.餐汤"carrot & ginger"就咁睇个名觉得配搭奇怪.但原来又一d都唔难入口.仲几好味添~主菜
男友虽然唔系曼联fans,但可以去足球主题餐厅用膳
其实佢都满心欢喜既.
时间唔系大问题,反正星期日我都唔愿咁早起身.
2:30pm到达门口,偶遇中学同学,闲聊左几句.
餐厅要2:45pm先安排入座,唯有等一等啦.
人越黎越多,餐厅左边已经聚左一大堆人.
够钟时,餐厅应该唔够人手,无好好安排.
企前排的人(我)以为一直等职员开口安排入座.
上到楼上餐厅,环境同一般酒吧分别唔大.
场中间系沙律吧,有5款沙律,汤,餐包,甜品.
沙律
前后食左3轮沙律.男友更笑说,沙律比主菜更似主菜.
餐包
餐汤
主菜
(我) 烟肉白汁扁意粉--好快就上到,应该厨房一早预备左好多.味道渡大特别.
(男友)西冷牛扒(+$25) -- 另些主菜都唔系好岩男友胃口,加钱食喜欢既主菜.不过薄薄的一块牛扒外观令人大失所望,幸而肉味浓郁.side dish系薯蓉,好似煮得唔够耐,水份太多.
甜品
面包布丁 -- 我无食,因为一向都唔喜欢"淋patpat"既食物.男友话唔会太腻,几好食,仲食左2次.
朱古力喷泉 -- 系迷你版.正路野,无大特别.
个几钟,两人都食得饱饱.要左coupons,呢个价钱算是值回票价啦.哈哈
男女厕大不同.男友说男厕有一个胶样底大电视,感觉就似系球场观众席放水咁爽.好可惜,女厕既装修毫无特别.睇黎都系著重男球迷多d呀啦~