2021-10-19
一向有去何必馆食晚饭,第一次食lunch, 大失所望,不知所谓。菜式都好咸。叫左只鸡,好咸。同侍应讲,佢答我入面有金华火腿。其实啲咸味点黎吾重要,重点系太咸,但系餐厅嫁default position 就系佢地一定无问题,所以咁样答个客。跟住上个冬瓜盅,一行7个大人都觉得好咸,点系小朋友食。同侍应讲,佢又答我有金华火腿,跟住佢攞左碗汤俾师传饮,出嚟同我讲,师傅觉得吾咸无问题。第一,我地一行7个人都觉得咸,好明显吾系个人口味问题;再者,我地系客,食嫁系我地,俾钱埋单又系我地,你净系个冬瓜盅都过千蚊啦,吾啱客食都算,点解可以同我地讲系我地口味太清淡。最后,我地叫左个菠菜苗,又系好咸,价钱仲系$420😱😱😱我地问佢点解咁贵,佢先话帮我地加大左半份,但加大之前无问过我地,黎到size 亦系正常。加大先正常分量,吾加大咪好小??入得嚟食饭都冇预过平,但系吾好好似㓥客咁啰。