2015-01-11
我自己就从来都没有购买团购劵,朋友话睇到及试过其他团购,话餐厅想做旺个场同口碑及多些人认识餐厅,多数会物超所值。提议我一起试下,朋友买了以下
,价钱吸引,即管试下,但昨晚试完,简直是差到要写出嚟比大家,唔希望大家做傻仔。订了位及六点半早食,来到已坐满一半,即有位,之后见全酒家差不多所有台都食此团购,上菜等了一阵,然后每碟𩠌都要等一阵,话五人份量但少到离谱, 每碟菜只有平时嘅例牌碟头一半,每人分得几粒,天妇罗虾大细比烟头差不多,绝无夸张,上汤白菜,成碟都唔知有几两,每人食几条,一斤菜有几钱呀,佛跳墙,用例汤汤碗装出,清汤面有几粒猪肉东菇粒之外,乜都无又唔热。汤点会唔热,唔系煲住,真系费解。鲍鱼就好似指甲大细。。。。实在心情大坏,因朋友推荐买劵试菜,不好即时大闹及拍照,破坏友谊,但实在过份。但最后每人都要$140,其他酒家已经很好。最后朋友散去,完全不饱,我自己再去其他餐厅食正式晚餐。各位,千祈唔好做傻仔。。。。