同班朋友开party , 叫左3间shops 既食物, 得pizza box 系送货的, 本身都预多左时间, 始终呢期多人开party, 早d好d~大家一路食住其他野食一路等, 过左半个钟开始call hotline 问 status, 答覆系唔知, 同埋唔好意思, 话叫送货o个边call 番我, 结果又系等极都冇.最后系迟左成个钟先送到, 送货既staff 连原因都唔比个我. 我明白节日多order, 如果送唔切, 应该好似其他shops 咁话已full, 唔好叫d客唔知等到几时. lunch 得个多小时, 唔系人人都可以花成个钟等, 仲要系我之前o个晚已double confirm 个送货日子同时间.野食方面, pizza 不嬲都ok, 不过d 螺丝粉淋到赫死人, 都唔知系咪一次送10单orders, 最系系我地, 所以d食物都唔热既.呢次经验令我对pizza box 从此改观.

呢次经验令我对pizza box 从此改观.
庆祝纪念
平安夜