2017-12-09
好食㖞哩间泰国嘢又!生虾厚肉爽弹,酱汁酸辣醒胃,对我嚟讲已偏辣,好在辣味只缠绕一阵就会散去,唔会辣到失控。虾头仲炸埋比你,上枱仲暖暖地,炸得香脆但系偏硬左少少好耐冇食过好食嘅泰式串烧,虽然猪肉同鸡肉嘅腌料一样,满满的东南亚风味,但系猪肉口感比鸡肉出色,唔会薄到纸一般,又唔会烧到干,保持到外面香口入面松化。唯一不足就系沙嗲酱争啲,略为淡味稀身咖喱海鲜包,浓郁惹味充满蛋香,都算近来食得最满意的咖哩了,钟意佢配南瓜同煮,但海鲜可以不提,咖哩先系主角。猪仔包烘得香脆,吸哂啲咖哩食,非常满足。两大个淀粉质亦非常饱肚见到个汤底都觉得开心,香浓嘅船河汤底呀!虽然味道未系最好嘅一间,争少少层次,但做到浓郁味道已经好满足,好感动,加埋同上嘅香草味道又再提升,但真系咸咗少少。猪肉丸同猪肉片亦都唔错