2023-07-07
我哋今日去咗芝加哥串烧酒场食饭,真系食得好满足!我地试咗好多款串烧,每一款都有自己独特嘅风味。烧菠萝同茄子系好开胃嘅开始。烧烤过后嘅菠萝带出咗甜甜嘅口感,同茄子嘅香脆外皮同软绵嘅内里形成绝妙嘅对比,令人回味无穷。香蒜葱花广岛蚝系一个真系令人惊喜嘅串烧。蚝肉鲜嫩多汁,配上蒜蓉同葱花嘅香气,味道更加香浓。每一口都带出海鲜嘅鲜甜,真系让人爱不释手。安格斯牛版见珍珠饭同烧牛舌都非常好食。安格斯牛版见珍珠饭质地绵密,牛肉嫩滑多汁,加埋烧烤嘅香气,真系味道一流。至于烧牛舌,肉质鲜嫩,烧烤后更加带出咗牛肉嘅香味,令人食得满足。烧牛仔骨同埋烧猪颈肉都系串烧中嘅经典之选。牛仔骨烧烤得刚好,肉质鲜嫩,愈嚼愈有味。烧猪颈肉则带有猪肉独有嘅香嫩口感,加上炭火烧烤嘅烤香,令味道更加丰富。