餐厅: 百份百餐廳 (天平商場)
资讯:

餐厅: 百份百餐廳 (天平商場)
资讯:

2023-10-28 248 浏览
23-10-2023 (Mon)重阳节假期嘅晏昼,同老公行完北区公园后到lunch time,老公要揾嘢食,我话去天平邨啦,实有商场食肆,我哋行到嚟见到呢间,老公不加思索就话食呢间,因为系港式茶餐厅,实啱食,我就谂住饮杯红豆冰算.我哋见到佢有位同冇人等位,就入去后想直入揾位,大部份茶餐厅都系咁做,但门口嘅收银问我哋有冇位?我答冇.佢叫我哋攞张飞先,我哋揿咗飞后,佢就行入去睇,然后行返出嚟叫我哋入去坐边张枱.点解要咁唔环保,迫我哋揿飞攞张唔可以回收嘅纸仔?坐低后觉得冷气有啲冻,就迫我打消饮红豆冰嘅念头,咁就轻食叫个三文治啦,点知睇匀所有menu,发现系完全冇,只有饭面,要食多士就要叫沙爹或五香牛肉面嘅餐至有咁就焗食,最后我哋都要$52.00嘅嘢食,老公要鲜茄滑蛋豆腐鲜牛肉汤饭,加$6.00要热柠水.我要沙爹牛肉即食面,饮热奶茶.好快,我星级面餐里面嘅牛乳炒滑蛋同蒜香牛油多士到嚟,然后系沙爹牛肉即食面.之后就鲜茄滑蛋豆腐鲜牛肉汤饭, 热柠水同热奶茶.由于我嗅到蒜香牛油多士嘅香味,所以先快快食呢个,佢系厚多士嚟,味道啱啱好,唔错.5分牛乳炒滑蛋呢?其实都系全熟嘅蛋,唔算得好滑.3分沙爹牛肉即

好快,我星级面餐里面嘅牛乳炒滑蛋同蒜香牛油多士到嚟,
牛乳炒滑蛋同蒜香牛油多士

厚蒜香牛油多士
味道啱啱好,唔错.
5分

牛乳炒滑蛋呢?其实都系全熟嘅蛋,唔算得好滑.
牛乳炒滑蛋
3分

沙爹牛肉即食面,
沙爹牛肉即食面
沙爹牛肉腌得够味,而且都滑, 老公都话正;即食面浸腍咗,我系特登嘅,因为我嘅肠胃唔系咁好,要食好腍嘅嘢,呢个正常冇问题;而个汤系唔辣,本身几啱我,不过冇花生香.
3.5分

热奶茶大大杯,
热奶茶
可惜冇茶香,饮落都茶味都唔够. 𠲖 o家睇menu至知,原来系立顿奶茶,自己冇技术唔奶茶?咁呢喥唔计分,但俾就只俾1分.

老公嘅热柠水呢,呢喥话系将鲜柠檬冷压,而保留咗纤维同果肉,嚟到时就冇一片片嘅柠檬,
热柠水
饮落,其实系冇咩分别,只系饮得方便啲.
3分

老公嘅鲜茄滑蛋豆腐鲜牛肉汤饭呢?见到都有豆腐同白菜,
鲜茄滑蛋豆腐鲜牛肉汤饭
白菜正常冇问题,豆腐同牛肉滑,饭就唔掂,硬嘅,连老公都食唔落.
3.25分

环境:
头先话一坐低就觉得冻,但叫完嘢食,未食前又觉得冇咁冻.
抵食系 2.4分

其他:
食食吓,侍应放咗份下午茶menu,我睇睇,下午茶系2:00pm,亦见到有三文治同多士,

lunch又会唔整呢喥嘅?
2023-10-23
牛乳炒滑蛋同蒜香牛油多士