2021-07-20 264 浏览
入开黎西贡既朋友可能对林记小食唔陌生,毕竟林记小食都已经响小巴总站附近既巷仔开左超过20年。仲记得细个个阵会留意住佢限时推出既海鲜串 - 螺肉﹑鱿鱼等等 (到而家就成为左开设既食品之一)。刚巧经过既小编都忍唔住再试下佢既食物先!林记最出名其实系佢既辣汁 - 既唔系太辣但又会有你既味蕾有刺激感,呢个感觉响出面相对会少遇到既。入返正题先,今次小编就叫左4条肠粉﹑1串鱼蛋同1串烧卖! 肠粉店员会预设有芝麻﹑甜酱同花生酱 (如有需要走就预先开声),而鱼蛋同烧卖就唔系浸定既辣,而系响原本既状态下直接淋上秘制辣汁。可能食个阵因为系黄昏既关系,肠粉都已经开始淋而唔系爽口,但配以酱汁食都还可以既;至于烧卖继续保持水准 - 鱼肉够实,加辣汁后会令你更开胃咁食。简简单单,$20就可以响巷仔当系小小既正餐去满足自己既肚仔吧!

2021-07-05