2023-07-31 300 浏览
相关食物:红油口水鸡(半只)$118,煲仔酸菜鱼(龙脷柳)$158我本身系无辣不欢嘅人,但唔算好食得辣,一般会叫小辣,今次试吓呢间鲗鱼涌川菜小店首先,佢个位置真系好难揾,我喺附近兜咗起码15分钟先揾到,间店细细地,本身想试佢个煲仔腊味饭,但原来系季节限定,所以最后试咗个煲仔酸菜鱼同口水鸡,全部叫小辣个煲仔酸菜鱼最特别之处系佢用煲仔去煮个酸菜鱼,第一次咁样食法,送到上枱时仲热辣辣,对于钟意打卡嘅人嚟讲应该系一流,味道就冇话因为用煲仔煮有啲咩唔同,都系gimmick嘢,至于味道,我觉得无出面食𠮶啲咁浓,特别系因为我哋个口水鸡嚟先讲一讲个口水鸡,呢个虽然我哋叫咗小辣,但我个人觉得系偏辣嘅,味道亦比酸菜鱼浓,钟意食辣啲同浓味嘅人应该钟意呢个多啲,佢个鸡唔属于啖啖肉𠮶种,系细细旧加骨感嘅鸡,我哋当日冇叫饭,但相信因为佢比较浓味,所以如果送饭应该系唔错嘅选择我觉得如果对川菜有兴趣,咁啱经过或者喺附近做嘢的话系可以试一试,顺带一提,虽然佢餐牌上嘅啤酒有好几种,但当晚佢剩系得青岛,钟意叫啤酒嘅人可以留意返

我本身系无辣不欢嘅人
,但唔算好食得辣,一般会叫小辣,今次试吓呢间鲗鱼涌川菜小店

煲仔酸菜鱼
红油口水鸡