2018-08-08 66 浏览
记得有次周末偶然经过首都商场发现有周末限定市集,入面有好多唔同嘅小手作摊档,充满文青气息。早排又咁啱系openrice见到原来市集嘅位置就系呢间以邮递做主题嘅文青cafe入面,于是就约了系附近返工嘅朋友来食晚饭。餐厅无特别间隔一个舖位出来,所以感觉好开扬,一入到餐厅就见到满布postcard嘅墙身同落地嘅大黑板,我同朋友忍唔住兜下圈周围参观一轮,先再拣了系tatami范围坐到地下嘅坐垫上。餐厅采用自助点餐,我同朋友叫了个蜜桃巴拿马烟肉水牛芝士沙律同all day breakfast share食。沙律菜十分新鲜爽脆,另外仲配有好多粒鲜甜多汁嘅车厘茄,淋上酸甜嘅黑醋额外清新开胃。烟肉嘅选材亦都不错,不会太油又有咸鲜味,最钟意嘅都系夹系中间嘅一层水牛芝士,同烟肉永远系绝配!另外嘅all day breakfast卖相吸引,份量亦十足,分别有齐肠仔、烟肉、炒野菌、炒蛋、沙律及牛角包。整体嘅用料都不错,大量嘅沙律菜抵消了肉嘅油腻,牛角包偏硬而不油。饮品方面,餐厅嘅选择众多,我同朋友分别叫了杯baileys chocolate及coffee frape,边饮边写意地坐系地上畅谈大满足!

蜜桃巴拿马烟肉水牛芝士沙律

All  day  breakfast