2019-05-13
放假先黎落雨,本来想开开心心同妈子行尖沙咀shopping 即时无哂mood , 在海防道睇完金饰同手袋,落大雨到不能再行街街😰,唯有在舖外簷篷下避避雨,刚好看到门外水牌 我就问妈子有无兴趣食泰国野,之后我们就上左去4楼一间叫 泰斗的泰国餐厅了。餐厅内既感觉好像来到一间酒吧咁,播住轻快而不吵耳既音乐,侍应带我们坐在餐厅露台既位置,对住九龙公园的街景,风景树景都唔错,顿时闷气全消。讲返野食先,见佢menu 个咖哩牛肉南瓜盅$138 几靓我就叫左个,其实仲可以拣鸡或者猪的, 不过小妹钟意吃牛多d😋盅里南瓜肉都好多,南瓜的甜与咖哩既椰香溶化在一齐好香甜 再渗入软硬适中既牛肉度好正!我地仲有叫左 猪,牛,鸡肉沙嗲串烧 每款两串各款$38,沙嗲酱调较得唔错几野味,3款串烧都唔会烧得太干身,最紧要衬热食😛 好味! 3款里面我比较欣赏 猪肉串烧,腌得好入味,下次再吃也是我的首选😛食到差唔多,菠萝海鲜炒饭 $148 黎左了,同menu张相一样有大大只青口😃 ,我最钟意边吃菠萝粒边吃串烧咁食,真系好开心架☺️ 。 我觉得佢d腰果粒同肉松另外分开放在小碟上另上,而唔系放在个炒饭上面,可以睇出师傅既细心,
食到差唔多,菠萝海鲜炒饭 $148 黎左了,同menu张相一样有大大只青口😃 ,我最钟意边吃菠萝粒边吃串烧咁食,真系好开心架☺️ 。 我觉得佢d腰果粒同肉松另外分开放在小碟上另上,而唔系放在个炒饭上面,可以睇出师傅既细心,唔会搅到林哂 而失口感😌👍🏼
我同妈子都食到好饱,饱到上心口了....最后,紧系要食返个芒果糯米饭$68先叫完满😝 ,椰汁糯米饭系热架😳 芒果好甜 好快比我同妈子食哂😁
食饱饱,大雨都停左,又可以继续shopping , 好耶👏🏻😁